torstai 26. maaliskuuta 2015

Elephant mountain

 Zǎo ān Suomeen!


Täällä kellon viisarit ovat rientäneet jo torstai-iltapäivään. Ensimäisen tavattoman hitaasti madelleen viikon jälkeen on tuntunut kuin aika olisi tasapainon saavuttamiseksi harpponut kiireellä eteenpäin. Tasan neljä viikkoa sitten tähän aikaan laskeuduimme finskillä ihanaan Wieniin. Jollain tapaa tuntuu kuin siitä olisi ikuisuus ja silti toisaalta tuntuu kuin se olisi tapahtunut vasta muutama hetki sitten. Kummallista!



Arki sairaalalla on uuvuttavaa, 8 tunnin päivät, vieras kieli, uudet naamat ja alati vaihtelevat osastot. Menneisiin viikkoihin on mahtunut mm. keisarinleikkauksien, alatiesynnytysten, lasten lumbaalipunktioiden ja kanyloimisten katselua ja terveiden ja tehovalvottavien vastasyntyneiden ensimäisiä pesuja ja heijasteiden testaamista, ruokkimista ja hellimistä, peruselintoimintojen turvaamista. 



Viikonloput hujahtavat ohitse aivan liian vauhdikkaasti. Ehkä tähän asti parhain retki tuli tehtyä viime lauantaina aivan Taipein keskustan laidalla sijaitsevalle vehreälle Elephant mountainille.






Ei ees oo pissahätä, vaikka poseeraajan asennosta vois päätellä toisin..


Elephant mountainille pääsee näppärästi Taipein metrolla eli MRT:llä. Punaisen linjan päätepysäkki Xiangshan ja sieltä exit 2, kävely puistomiljöön läpi kohti korkeita taloja. Vuoren trailit ovat hieman piilossa ja vaatimattomasti merkitty, mutta kyllä ne löytää helposti kun osaa pitää silmänsä auki.






"Päätraili" on pääasiassa jyrkkää portaikkoa eli nivelongelmaisten kannattaa harkita kaksi kertaa ennen kiipeämisurakkaan ryhtymistä. Päätraililta eriytyy vähän väliä monia polkuja ja pienempiä traileja. Näköalatasanteita ja -katoksia on useita ja myös jonkinlainen liikuntapuisto löytyi eräästä kohtaa. Traili on pääosin kivilaatoin päällystettyä ja yllättäen myös valaistua yöaikaan, siitä iso plussa!




Iltapäiväretkeilijöitä Elephant mountainin rinteellä




Vaikka oltiin Elephant mountainilla viileänä lauantai-iltana, oli muita retkeilijöitä siellä yllättävän vähän. Suurin osa ihmisistä jäivät katselemaan maisemia ensimäisille hyville näköalapaikoille sen sijaan, että olisivat jaksaneet kavuta korkeammalle kohti vuoren huippua. Vaikka ilma oli sopivan viileä (n. 20 astetta), painava kosteus ja porrasjumppa saivat hien pintaan. Jos kuumempana päivänä suuntaa vuorelle kannattaa ehdottomasti pitää huolta hyvästä nesteytyksestä.




Taipei 101 hukuttautuneena



Lauantai oli tosiaan viileä ja kostea, ajoittaista tihkusadetta. Pilvet riippuivat matalalla ja Taipein ylpeys, maamerkki ja maailman toiseksi korkein(?) rakennus Taipei 101 kylpi pilvimassassa aika ajoin. Ei siltikään tarvinnut pettyä maisemista, sillä minulla oli syyni haluta kavuta vuorelle juuri vähän ennen valoisan ajan kääntymistä yöksi....





Meikän pää! Ninan taiteellisen silmän toteuttama



Öinein Taipein skyline! Nämä kohisevat kuvat eivät millään muotoa tee oikeutta sille maisemalle mitä tuolla todistimme. Elephant mountain, vihreä helmi aivan Taipein sydämmessä, absurdi paikka keskellä miljoonakaupunkia: rönsyilevä luonto, raikas ilma ja taustaääninä vain linnut, sammakot ja hyönteiset. Kaupungin olemassaolon saattaisi jopa unohtaa - ilman sitä tosiasiaa, että puiden lomasta aukeaa mitä pysäyttävin citymaisema ;) Elephnat mountain on aivan ehdoton nähtävyys, jos vierailee Taipeissa. Meilläkin on aikomus käydä vuorella uudestaan, vähintään kerran.






Vielä pari extrakuvaa Taipei 101stä ja hennosta pilvestä tanssimassa sen ympärillä. Harvinaisen nätti pilvenpiirtäjäksi, eikö?



PS.


onko kenelläkään netin ihmeellistä maailmaa tuntevalla ehdottaa hyviä sivustoja, joille ladata kuvia ja josta ne vois suoralinkkailla blogiin? Bloggeriin ladattuna noi kuvat on aivan kamalia. Photobucket on taas aivan törkykömpelö.

1 kommentti:

  1. Kokeile aijaa.comia. Mulla alkoi photobucketti tökkimään mutta aijaa toimii hyvin :)

    VastaaPoista